19-3-2014, De jeugdgroep van 't Zandakkergilde St. Jan Venray stelt "Het Schutterpad" voor aan het Limburgse Schuttersmuseum, Tegelen.

Mirthe Krijnen en Romy Lintjens van de jeugdgroep ‘t Zandakkergilde St. Jan Venray  presenteerde gisteren namens de jeugdgroep samen met Huub Stevens de plannen aan Luc Wolters, conservator Limburgse Schutters Museum, over het te realiseren van het Schutterspad in Venray.

 

Mirthe Krijnen

 

Romy Litjens

 

Het Schutterspad wordt een pad door het bos in Venray, waar ook schuttersgebouw van St. Jan staat. Op dit schutterspad wil de jeugd in eigen stijl de geschiedenis over het schutterswezen in Nederland vertellen.
Er worden een tiental infoborden geplaats in de vorm van een boek, waarin 2 kids via een tijdmachine de schutters geschiedenis op spannende wijze krijgen uitgelegd.

Ook de andere vrijwilligers van het schutters museum luisteren belangstellend mee.

 

Dit unieke idee is geboren binnen de jeugdgroep van St. Jan. met een klein beetje hulp van Huub Stevens is het plan uitgewerkt.
Gisteren werd het plan voorgelegd aan Luc Wolters, waarbij Mithe en Romy , Luc Wolters de vraag stelde, wil het schuttersmuseum helpen met het verkrijgen van informatie over de geschiedenis.
Luc Wolters was meteen diep onder de indruk van het plan, en zegde meteen zijn medewerking toe.

 

De meiden kregen tot slot nog een korte rondleiding door het opslag depot van het Limburgs Schutters Museum.De gescheidenis van 't Zandakker gilde St. Jan wordt bekeken.

 

 

 

Natuurlijk willen Romy en Mithe weten of er bij de brand veel verloren is gegaan. Luc toont de meiden een verbrande koningsplaat.

 

[ _ ] [ 2 ]