Marc Breugelmans voorzitter stuurgroep OLS 2015 Maasniel

Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel, winnaar van het OLS 2014, heeft Marc Breugelmans benoemd tot voorzitter van de organiserende stuurgroep die het OLS 2015 gaat organiseren. Op advies van de Oud Limburgse Schuttersfederatie worden, naast de eigen menskracht van de schutterij, externe deskundigen aangetrokken om de organisatie te versterken. De organisatie zal op termijn uitgroeien tot een club van circa 1500 vrijwilligers.

Met het vinden van een voorzitter is de basis gelegd om te komen tot een stichting die de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015 in Maasniel geheel op zich gaat pakken. De komende weken zal de stuurgroep, waar Marc Breugelmans leiding aan gaat geven, verder worden uitgebreid. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het bestuur en erecomité van de schutterij. Er worden tevens minimaal negen werkgroepen bemand, zodat de organisatie vanaf medio september voluit van start kan om de voorbereidingen van Limburgs grootste culturele evenement op te pakken. In samenwerking met de gemeente Roermond wordt momenteel een studie verricht naar mogelijke locaties voor het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015. De organisatie is voornemens om in de loop van september hier duidelijkheid over te hebben. Dan ook zal de stuurgroep onder leiding van Marc Breugelmans bekend maken hoe de opzet van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015 er uit komt te zien.

Op 6 september a.s. tijdens de receptie van winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest Sint Urbanus Maasniel zal de kersverse voorzitter het logo onthullen van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015! Het startsein dat de organisatie van het schuttersfeest echt begonnen is!

Marc Breugelmans (1962) is geen onbekende in de evenementenwereld en maatschappelijk zeer betrokken bij het wel en wee in Roermond en Maasniel in het bijzonder. Opgegroeid en woonachtig in Maasniel heeft hij het organiseren geleerd bij Scouting. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was hij betrokken bij de organisatie van diverse nationale en internationale scoutingevenementen in heel Nederland. In de jaren negentig leidde hij de organisatie van de Grindmerentriathlon in Midden-Limburg en organiseerde hij drie jaar achter elkaar het NK Triathlon in Roermond. Onlangs nam hij afscheid als voorzitter van de lokale organisatie van de Samenloop voor Hoop Roermond van KWF Kankerbestrijding, een groots opgezet loopevenement dat het thema kanker bespreekbaar maakt en fondsen voor KWF Kankerbestrijding inzamelt. Momenteel is Breugelmans voorzitter van de Stichting Roermond City Run, het grootste loopevenement van Midden-Limburg. Daarnaast is hij politiek actief en betrokken bij tal van culturele activiteiten en verenigingen.